Computer og IT

Passer godt på dine data med korrekt datasletning

Som virksomhed er det vigtigt at tænke over, hvordan du håndterer dit brugte IT-udstyr. Ved idriftsættelse andetsteds eller afskaffelse af brugt IT-udstyr, er rigtig og sikker håndtering af data helt afgørende. Filer slettet ved almindelig formatering kan nemt gendannes, hvilket kan give uønskede konsekvenser, hvis man ikke har taget hensyn til dette. Hos Brugt-IT (https://brugt-it.dk/sikker-datasletning/) vægter vi sikker datasletning og datasikkerhed højest i vores proces til videreformidling eller skrotning af brugt udstyr.

Virksomheders udstyr indeholder typisk person- og forretningskritiske data, som skal sikres og slettes på forsvarlig vis. Almindelig formatering af filer er ikke nok til at slette data på en sikker måde. Filerne bliver slettet, men kan let gendannes ved hjælp af et gendannelsesprogram. Derfor er det vigtigt at vælge en sletteproces, som er godkendt efter de højeste standarder for datasletning. Hos Brugt-IT bruger vi sletteværktøjet Certus Software, som har den europæiske godkendte certificering inden for datasletning: Common Criteria EAL3+. Certificeringen sikrer, at vi overholder datatilsynets krav (US DoD 5220.22-M og HMG Infosec No. 5. standard) og er din sikkerhed for, at alt udstyr vi videreformidler eller skrotter er 100% dataslettet, og aldrig kan spores tilbage til din virksomhed.

Det er vigtigt at vælge en IT-leverandør, som har sikkerhed og datasletning højt på dagsordenen. Brugt-IT tager dette ansvar alvorligt og vores sletteproces er dokumenteret efter de højeste standarder. Når du vælger os som leverandør, kan du derfor være tryg ved, at dit udstyr er blevet slettet på en sikker og forsvarlig måde.

Husk at datasletning og datasikkerhed ikke kun handler om at slette data på en forsvarlig måde. Det handler også om at forebygge og beskytte mod eventuelle sikkerhedsbrud og dataindsamling uden samtykke. Derfor er vores sletteproces ikke kun godkendt efter de højeste standarder for datasletning, men vi følger også arbejdsgange, som forebygger datasikkerhedsproblemer i din organisation.

Hvis du står overfor en opgradering eller udskiftning af dit IT-udstyr, så bør du tage hensyn til datasikkerhed og datasletning i processen. Ved at vælge en IT-leverandør, som vægter dette højt, kan du undgå sikkerhedsbrud og potentielt skadelige konsekvenser for din organisation. Hos Brugt-IT tager vi sikkerheden alvorligt og sikrer, at dine data altid er i sikre hænder.

Vis mere

Relaterede nyheder