Ukategoriseret

God arkitekt til tilbygning

Når boligdrømmen skal realiseres – uden bøvl

Du har drømmen om at lave en tilbygning eller udbygning af dit hus, sammenlægning af lejligheder eller måske endda opførelse af et helt nyt hus. Men hvordan griber man opgaven an. Hvilke faser skal du igennem og hvordan snakker du med kommunen? Det er nogle af de spørgsmål der kan melde sig.

Gratis kontaktmøde

Det første du skal gøre er at lave en liste med dine idéer og ønsker. Prioriter dem gerne og inddel i Nice to have og need to have. Er der noget du ikke kan undvære og er der noget der bare ville være rart at få med hvis der er råd og plads?

Når du har gjort det, så tag et informationsmøde med en arkitekt. Det burde være gratis hos de fleste.
Her afklares hvad du forventer. Et tip er at inden arkitekten kommer for godt i gang, så sørg for selv eller få arkitekten til at undersøge hvor meget der overhovedet må bygges på din grund og om der er nogle servitutter at tage hensyn til. Der er jo ingen grund til at arkitekten laver en tegning på en tilbygning på 50 m2, hvis der maksimalt kan bygges 20 m2 ekstra på grunden.

Tegninger og ansøgning

Når arkitekten har tegnet dine drømme og I er blevet enige om projektet og omfanget, så skal der søges hos kommunen. Det kan godt tage lidt tid, så vær tålmodig.

Bliver din drøm godkendt, så skal du have lavet udbudsmateriale, tidsplan og indhente håndværkertilbud. Hent gerne 3 forskellige.

Projektstyring

Under byggefasen skal materialerne leveres til tiden, håndværkerne holdes i ørerne og byggeriet kontrolleres. Mange ting kan gå galt. Her kan det være en god idé at alliere sig med en arkitekt der er vant til at holde håndværkerne i ørene og følge op på tingene.

Aflevering

Når byggeriet er færdigt skal det afleveres og gennemgås.

Læs mere her: klahn-arkitekter.dk

Vis mere

Relaterede nyheder