Hobby og Dyr

Mange gode grunde til at bruge ridehjelm

Hvorfor bruge ridehjelm?

Der er mange grunde til at bruge ridehjelm. Rigtigt tilpassede og godkendte ridehjelme, kan drastisk reducere risikoen for hovedskader. I Danmark er det lovpligtigt at bære ridehjelm, når man er i en rideklub under Dansk Rideforbund, men alle ryttere burde bære ridehjelm, uanset om det er til en lille ridetur, eller et stort stævne.

Hovedet er som regel det første, der rammer jorden ved et fald. Et menneske kan få kraniebrud ved et fald, blot ved 7 -10 kilometer i timen, men ridning foregår ofte i langt højere tempo, og med endnu større risiko for skader. En hest kan let galopere op til 60 kilometer i timen, og et fald fra hest i den hastighed kan ende fatalt. I følge studier af hjerneskader, så er de fleste dødsfald inden for ridesporten relateret til hovedskader, og der er fire gange så stor risiko for at dø af et fald, hvis man ikke bærer ridehjelm.

Ridehjelm

Ridehjelme kan modstå fald fra højere afstand og hurtigere hastighed end cykelhjelme, og samtidigt er de er også designet til at kunne modstå et kraftigt spark fra hesten. Der er mange forskellige stilarter, både med plastik og fløjl, nogle ensfarvede, og andre med smarte striber og glimmer. Med andre ord, der er noget for enhver smag, og er du til fest og farver, kan du altid sætte et flot overtræk over hjelmen.

Søger du et godt ridehjelm tilbud, så er Horse Fashion et godt bud. Horse Fashion er en rideudstyrsbutik, med alt i rideudstyr til rytter og hest.

Ridehjelme er lavet af lettere materialer end dem der blev produceret for år tilbage. Mange har god ventilation og luftgennemstrømning. Det er selvfølgeligt varmere at bruge hjelm på varme dage, men hellere et varmt hoved, end en hjemeskade. Og det kan godt være at håret ikke ser smart ud efter brug af ridehjelm, men er skønhedsidealer så vigtige, at du vil risikere at blive hjerneskadet for livet? Nej vel?

Vis mere
Close