Hobby og Dyr

Mange gode grunde til at bruge ridehjelm

 

Hjelme gennem tiden

Hjelme har været brugt lige siden oldtiden til at beskytte hovedet mod økser, sværd og sten. Sidenhen er hjelmene blevet forfinede. Først gennem de to verdenskrige, og siden hen er hovedbeklædningen blevet overført til trafiksikkerhed i form af en cykelhjelm. I 1993 kom de først lette cyklehjelme på det danske marked. Cykelhjelme blev allerede påbudt med lovgivning i Australien i 1990. Det blev siden foreslået i Danmark, i 2006, at gøre cykelhjelmen lovpligtig for unge op til 15 år, men forslaget blev ikke vedtaget. Vi skal måske ikke være så kede af det. I Sverige, hvor det er lovpligtigt at cykle med hjelm, cykler 70% med hjelm. I Danmark, hvor det ikke er lovpligtigt at cykle med hjelm, cykler 75% af børn med cykelhjelm.

Ridehjelmen

Et af de områder, hvor så godt som alle bærer hjelm er i ridesporten. Det er et sjældent syn at se en rytter uden hjelm på trods af, at det som sådan ikke er lovpligtigt at bære hjelm, når man rider. Det eneste sted, hvor det er pligtigt at bære hjelm er til ridekonkurrencer. Desuden blev det i 2012 obligatorisk at bære ridehjelm, hvis ridningen foregår på en klubs areal. De ridehjelme, der er godkendt til konkurrencer er nogle bestemt godkendelser. Et af de steder, hvor man kan få vejledning er hos Horse Fasion. Det er bestemt anbefalelsesværdigt at gå ind på deres hjemmeside og se på ridehjelm tilbud. Ridehjelmen har til hensigt at beskytte rytterens hoved mod skader ved et fald. En hest er trods alt et dyr og ikke et legetøj. En hest er blot et vildt dyr, der er blevet tæmmet.
En del, der rider, bærer også veste, der skal beskytte ryggen mod skader ved fald. Disse veste bæres oftest af børn, selvom også mere erfarne ryttere falder af hesten i ny og næ. At man ikke ser en sikkerhedsvest på en rytter ved konkurrencer, kan skyldes, at det ikke matcher med uniformen. Ridesporten er nemlig en slags modesport, hvor det betyder noget, hvordan outfittet ser ud. Også hjelmen. Alle forældre med børn inden for ridesporten ved, hvor udflugterne går hen, når man skal ud og shoppe. En ridebutik indeholder meget andet end ridehjelme. Der er også masser af smart tøj.

Vis mere

Relaterede nyheder