Hobby og Dyr

Når det kommer til at fodre vores pelsede venner, ønsker vi at give dem det bedste af det bedste. De er trods alt en del af familien. Vi elsker dem og ønsker, at de skal leve et langt og sundt liv. Men nogle gange kommer livet i vejen, og vi er nødt til at skære hjørner. Vi kan f.eks. blive fristet til at købe det billigste hundefoder på hylden i stedet for det dyrere foder af højere kvalitet (Se Slettebjerg Foder). Men er det virkelig den bedste idé? Lad os se nærmere på, hvorfor du bør være forsigtig med dit valg af hundefoder.

Risici ved billigt hundefoder

Det første, du skal vide om billigt hundefoder, er, at det ofte er lavet med ingredienser af lav kvalitet. Det betyder, at din hund kan spise fyldstoffer og biprodukter i stedet for det næringsrige kød og grøntsager, som den har brug for for at holde sig sund. Desuden mangler billigt hundefoder ofte vigtige vitaminer og mineraler. Som følge heraf kan din hund ende med ernæringsmæssige mangler, der kan føre til sundhedsproblemer senere hen.

En anden ting, du skal huske på, er, at billigt hundefoder ofte er mindre fordøjeligt end alternativer af højere kvalitet. Det betyder, at din hunds krop vil have sværere ved at optage alle næringsstofferne fra foderet. Nogle af næringsstofferne i billigt hundefoder kan endda passere lige igennem din hund uden at blive optaget overhovedet! Det er ikke kun dårligt for din hunds sundhed, men det betyder også, at du i bund og grund spilder dine penge på foder, som din hund ikke engang kan få gavn af.

Endelig er billigt hundefoder ofte fyldt med konserveringsmidler og andre tilsætningsstoffer. Mens nogle konserveringsmidler er nødvendige for at holde maden frisk, er andre blot til for at forlænge produktets holdbarhed. Disse tilsætningsstoffer kan være hårde for din hunds fordøjelsessystem og kan i nogle tilfælde endda forårsage allergiske reaktioner. Så selv om du ved at købe billigt hundefoder kan spare dig nogle penge på forhånd, kan det ende med at koste dig mere i det lange løb, hvis din hund ender med at blive syg eller udvikle allergier.

Vis mere

Relaterede nyheder