Service og økonomi

Hvad koster det at gå til psykolog?

Mange af os kan på et eller andet tidspunkt i vores liv have brug for at søge hjælp hos en psykolog. Uanset om det er relateret til stress, angst, depression, eller noget helt fjerde, kan psykologsamtaler være en god hjælp på vejen mod en bedre mental sundhed. Men nogle gange kan det være svært at finde ud af, hvor meget en psykologsamtale egentlig koster, og om det er noget, man har råd til. I dette blogindlæg vil vi derfor undersøge, hvad priserne for psykologbehandling typisk ligger på i Danmark. Du kan også finde mere information her: https://psykologmalenebuhl.dk/priser/.

Det varierer en del, hvad det koster at gå til psykolog, alt efter hvor i landet man bor, og hvor stort efterspørgslen er, men generelt kan man forvente at betale mellem 900 og 1400 kr. pr. session hos en privatpraktiserende psykolog. Det er typisk cirka en times varighed pr. session. Det vil altså sige, at hvis du går til psykolog én gang om ugen, vil du typisk skulle bruge omkring 5000 kr. om måneden. Det lyder måske af meget, men det er vigtig at huske på, at det er en investering i sin egen sundhed og livskvalitet.

Der er dog nogle måder, man kan få hjælp til at betale for psykologsamtaler. Hvis du eksempelvis har en henvisning fra din egen læge, kan du få en del af eller hele regningen betalt af det offentlige. Det vil afhænge af din diagnose og den behandlingskrævende problemstilling. Hvis du har en privat sundhedsforsikring, kan du også undersøge, om den kan dække udgiften til psykologsamtaler. Endelig kan man også undersøge, om arbejdspladsen eller fagforeningen tilbyder nogen former for psykologhjælp til medarbejderne.

Derudover skal man være opmærksom på, at der er nogle psykologer, der tilbyder rabat eller nedsat pris for studerende og personer på overførselsindkomst. Det kan være en god idé at undersøge, om det er en mulighed, hvis man har en begrænset økonomi.

Det kan virke som en stor investering at prioritere mental sundhed, men det kan have stor indvirkning på ens livsstil og evne til at tackle udfordringer. Det kan hjælpe med at skabe klarhed i ens tanker, og give redskaber til bedre håndtering af stress, angst eller depression.

Vis mere

Relaterede nyheder