Vil du vide mere om Dragonfly?

Dragonfly_anatomy

Slægten har et 360 graders synsfelt, øjnene har 30.000 facetter, der hver især er et separat lysfølerorgan. Slægten har en særlig optisk illusion kaldet bevægelseskamouflage, der bevæger sig på en sådan måde at projicere sig selv som en stationær genstand, mens den bevæger sig med stor hastighed som en metode til selvbeskyttelse mod alt, der ville få dem til skade.

Den ældste kendte Dragonfly er 320million år gammel og vises i fossiler. Drager er ofte blevet betragtet som flyvende drager.

I indfødt amerikansk kultur repræsenterer Dragonflies hurtighed og aktivitet, for Navajo symboliserer de rent vand, og de er almindeligt forekommende i Zuni Keramik, stiliseret som dobbeltrudt kryds, der vises i Hopi-rockekunst og på Pueblo halskæder. Det siges i nogle indfødte amerikanske trosretninger, at slugfe også holdes som et symbol på fornyelse efter en tid med store trængsler.

I Japan er dragonfly symboler for mod, styrke og lykke, og vises ofte i kunst og litteratur, især Haiku, et tidligt versesystem, der er tilbage i dag. I den gamle mytologi blev Japan kendt som Akitsushima, hvilket betyder ‘Land af Slugterne‘. Kærlighed til Dragonflies afspejles af det faktum, at der er traditionelle navne for næsten alle 200 arter af Dragonflies fundet i og omkring Japan.

Dragonfly vinger reflekterer farverne i vores univers og forbinder os med deres energi. Kraften i den enkelte farve eller farver hjælper os med at opnå vores ambitioner.