Lær mere om Dragonfly

Dette forførende insekt eksisterede i en eller anden form i over 250 millioner år. De var der, da dinosaurerne gik på jorden. Men mens de så ud og virkede som moderne jomfruer, var de lige så store som høge!

I modsætning til andre winged insekter, der overlever på pollen og nektar. Dragonflies er rovdyr. De spiser irriterende insekter som fluer og myg. De vil spise de fleste insekter, der er mindre end dem faktisk, hvilket rejser spørgsmålet, hvad spiste de, da de var så store som høge?

Sløret, ligesom et menneske, elsker solen. Solen tillader ham at flyve. Hans vinger skal være helt tørre for at kunne flyve ordentligt. Nogle arter flyver ikke engang, når det er overskyet, selvom andre arter jager om natten. Fly er vigtigt for dem. De går næsten ikke overhovedet. De jager og spiser mens de flyver.

Kvinder lægger deres æg på vandet. Ægene lukker nymfer, der bruger deres tid i vandet også. Nymferne er kødædende og vil spise larver af andre insekter som myg. Voksne dragonflies kan leve op til seks måneder.

Dragonfly er en vidunderlig væsen, der holder skadedyr ned. Men forskellige kulturer behandler det anderledes. I Europa er slugten forbundet med onde og slanger. For indfødte amerikanere symboliserer dragonflyet hurtighed eller rent vand. Japan behandler insektet som symboler for mod og lykke. I Indonesien er dragonflyen en fødevarekilde.

Det er svært at fange en dragonfly. De er meget hurtige, og det kan blive meget frustrerende, hvis du ikke har tålmodighed, men det kan gøres. Gå til et sted hvor tæer ofte hyppigt. Vente. Find en hvilende sommerfugl. Fremgang langsomt og omhyggeligt. En dragonfly, der er ved at flyve, vil forberede sine vinger ved at holde dem tættere på hans krop. Hvis dette sker, skal du vente, indtil sløret trækker af. Tøm din hånd langsomt og forsigtigt mod halen. Grib det med din tommelfinger og pegefinger. Voila, du har fanget en dragonfly. Sæt den i en krukke eller hold sine vinger mellem fingrene.