Ferie til Dragonfly entusiaster

Top destinationer omfatter Bulgarien, Neusiedler See National Park i Østrig og Ungarn, øen Sardinien og Camargue regionen i Frankrig.

Bulgarien

Bulgariens varierede levesteder er hjemsted for et fantastisk udvalg af jomfruer. Uanset om du søger på mosen og floderne på Balkan, går rundt om Smolyanøerne i Rhodope-bjergene eller udforsker de varme kilder nær Melnik, skræddersyede dyrelivsferie til Bulgarien, er det sikkert at tilfredsstille dragonfly-entusiasten. Bulgariens landskaber er virkelig fantastiske og der Er der mange andre dyre- og plantearter at kigge efter, herunder raptorer, sommerfugle og orkideer.

Sardinien

Den store middelhavsø Sardinien er en specielt anbefalet destination for dragonfly entusiaster på skræddersyede dyreliv. Dets levesteder omfatter kystnære laguner, kalkstenhøje, bjerge og skove, og dets beliggenhed ikke langt fra Afrika gør det til hjemsted for nogle særligt specielle arter. Det er habitat på ca. 35 arter, hvoraf de fleste ikke kan ses i det vilde i Det Forenede Kongerige. Entusiaster kan kigge efter den endemiske Island Bluetail eller de dejlige Copper Demoiselles, som hviler i fotogene linjer på fire eller fem på reedstængler.

Østrig og Ungarn

Spændende Østrigs og Ungers steppe og vådområder er Neusiedler See National Park, et af Europas mindre kendte steder for at observere flora og fauna. Fuglelivets rækkevidde er spektakulært, fra vandfugle til raptorer, men højdepunktet for dragonfly-entusiaster vil flirte tættere på de vilde blomster, der dækker steppe. Bedøvelse i sig selv, de vilde blomster er hjemsted for talrige dragonfly arter.

Camargue (Frankrig)

Et af de mest kendte vådområder i Europa, Camargue – på Frankrigs Middelhavskyst – er et fantastisk basested. Fra saltvandsområderne og røde bjerge af Camargue til den stejle steppe af La Crau og de herb-dækkede kalksten bakker i Les Alpilles, er dette område en rigtig godbid.